Bestuur

Het bestuur van Stichting Duik de Noordzee schoon bestaat uit:

Een grote groep vrijwilligers en experts staat het bestuur bij, binnen de stichting zijn onderwaterfilmers, fotografen, biologen, archeologen en andere zeer ervaren wrakduikers actief.

Voorzitter

De voorzitter is Ben Stiefelhagen is de initiatiefnemer van Duik de Noordzee schoon en fungeert bij onze tochten als expeditieleider. Hij heeft 20 jaar ervaring met het organiseren van wrakduikexcursies in de Noordzee en tal van duikreizen naar verre landen en bijzondere plaatsen. Hij heeft meer dan 4000 duiken gemaakt en is duikinstructeur en tevens beroepsduiker. Met zijn bedrijf Get Wet maritiem, geeft hij onder andere veiligheidstrainingen aan sportduikers en zeilers uit Nederland en andere landen.

Secretaris

11921885_1101990313162953_6567607198798465225_nWillem Heijdeman is een fervent duiker, instructeur en onderwaterfotograaf. Hij geniet elke duik van de rust en schoonheid onder water, in de tropen maar vooral in Nederland. Met de Noordzee hebben we een prachtig en uniek natuurgebied in onze voortuin, iets dat nog te weinig mensen zich realiseren. Zijn deelname aan de activiteiten van Duik de Noordzee Schoon komt, naast zijn liefde voor wrakduiken, voort uit de behoefte om een bijdrage te leveren aan een bredere bewustwording en verantwoordelijkheidsgevoel ten opzichte van de Noordzee. In het dagelijkse leven is Willem werkzaam bij een groot IT bedrijf waarbij hij projecten begeleidt, met name op het gebied van migraties en communicatie.

 

Penningmeester

Rob Verboom is penningmeester van de stichting. Rob is een fanatiek Noordzeeduiker die in de zomer ieder weekend op de Noordzee te vinden is. Het redden van krabben is zijn primaire motivatie geweest om te starten met Duik de Noordzee schoon. Daarnaast houd Rob zich als amateur archeoloog bezig met onderzoek naar de staat van scheepswrakken.
Rob is freelance IT en business projectmanager en heeft in Rotterdam bedrijfskunde gestudeerd met als afstudeerrichting financieel economisch management.

Opleidingscommissaris

Robertino Mulder is binnen het bestuur verantwoordelijk voor opleiding van vrijwilligers en het veiligheidsbeleid van de stichting. Hij is NOB duikinstructeur en sinds het prille begin bij Duik De Noordzee Schoon betrokken. Hij duikt sinds 1995, heeft 2500+ duiken gemaakt waarvan vele honderden op de Noordzee. Vanuit zijn beroep als applicatiebeheerder heeft hij veel kennis van computertechniek. Daarom onderhoudt Robertino onder andere onze website en zorgt hij dat andere IT zaken vloeiend functioneren.

 

 

Fondsenwerver

Klaudie Bartelink is de fondsenwerver van Stichting Duik de Noordzee schoon. Ze filmt sinds 2004 onderwater in binnen‐ en buitenland. Sinds 2008 ook op de Noordzee. Ze houdt van avontuur, natuur en in het bijzonder de zee. Samen met anderen ontwikkelt ze concrete initiatieven om de natuur onder de aandacht te brengen. Haar projecten hebben educatief, praktisch en visueel karakter. Voor deze projecten filmt ze onder en boven water, (co)produceert ze documentaires, videoclips, boeken, folders en tentoonstellingsmateriaal. Alles om de natuur aan een breed publiek zichtbaar te maken. Haar ontwikkelde materiaal worden gebruikt door bijvoorbeeld SEA LIFE Scheveningen, Wereld Natuur Fonds, VARA Vroege Vogels TV, EMS Films, Stichting De Noordzee, en Stichting Natuurbeelden. Klaudie studeerde in 1994 af op de faculteit Toegepaste Onderwijskunde van de Universiteit Twente. Ook heeft ze een aantal op documentaire gerichte opleidingen bij de Media Academie in Hilversum afgerond. Ze won in 2011 de Marina van Damme beurs. De prijs wordt jaarlijks toegekend aan getalenteerde en ondernemende jonge vrouwelijke afgestudeerden van de TU Delft, TU Eindhoven en UT Twente.