Bedankt allemaal!

Om dit project succesvol te maken is de hulp nodig van veel mensen. We hebben onder andere goede samenwerkingspartners nodig, betrokken sponsors, ervaren duikers, websitebouwers, ambassadeurs, fotografen en verslaggevers. Grote dank aan ieder die afgelopen seizoen – 2010 – zijn steentjes heeft bijgedragen. Een aantal personen en organisaties willen we in het bijzonder even noemen.

Cor Kuyvenhoven voor het maken van de vele prachtige unieke onderwaterfoto’s.

Cor_Kuyvenhoven

Als je meer van zijn werk wilt zien dan raden we van harte aan hier een kijkje te nemen.

Annet van Aarsen voor het schrijven van indringende artikelen.

Cor KuyvenhovenCK_DSC_0520

Cor, Annet en Pascal van Erp, Joop Coolen en Wouter Lengkeek voor het meedenken met dit project en de hulp tijdens de schoonmaakdagen. En natuurlijk alle andere duikers die met ons mee zijn geweest en geholpen hebben met het bevrijden van de dieren en het schoonmaken van de wrakken!

aquila_anker

Duikcharter Aquila heeft een geweldige bijdrage geleverd aan het project. De eigenaren Willem en Paula Schouwenaar hebben zich vrijwillig en enthousiast ingezet voor 8 schoonmaakdagen. Zij namen genoegen met slechts een vergoeding voor de brandstofkosten. Waarom? Omdat ook zij veel om de Noordzee geven en dit project een heel warm hart toedragen! Zelfs de lunch werd door Paula niet vergeten!  Bedankt voor de heerlijke stapels boterhammen!

Zonder de Blue Whale – Jaap de Bruin (eigenaar) en Ruud Lievaart (schipper en duiker) – kunnen wij op veel wrakken niet komen. Zij zetten zich op zeer professionele wijze in om veilig te kunnen duiken. De duiklift die ze speciaal hebben gebouwd, biedt ons de mogelijkheid om met grote zware camera’s veilig in en uit het water te komen. Ook gebruiken we de lift voor het binnenhalen van onze vondsten.

In het najaar – als het weer het toelaat – worden de laatste resten verwijderd van het grote warrelnet op het wrak de Aboukir. Vereniging Kust & Zee sponsort deze dag volledig. Vroege Vogels Radio en TV zijn hierbij aanwezig. “Wij vinden het buitengewoon dat deze groep duikers vrijwillig, in hun vrije tijd en tot dusver hoofdzakelijk met eigen middelen al zoveel heeft gepresteerd, feitelijk met gevaar voor eigen leven. Deze mensen zijn zonder meer de helden van de Noordzee. Zij hebben zich ten doel gesteld om de bewoners van zoveel mogelijk scheepswrakken voor de Noordzeekust hun veilige schuilplaats terug te geven en om het probleem samen met de vissers op te lossen”, aldus Albert Salman, directeur Vereniging Kust & Zee.

Oracle Nederland BV heeft voor tien schoondagen de brandstof betaald. Ook hebben ze een lunchbijeenkomst georganiseerd over het project. Door middel van een multimedia presentatie hebben Ben en Klaudie de kans gekregen om te laten zien waarom ze de schoonmaakactie op touw hebben gezet. Niet alleen de actie zelf is in beeld gebracht. Ook is aan de hand van films getoond hoe de consument duurzaam kan omgaan met onze lekkere Noordzee vis.

Ook PIEËE System Integration B.V. draagt het project een warm hart toe. Zij hebben een compleet duikteam geadopteerd voor een dag. Een van hun medewerkers, Jeroen Ligterink, duikt al jaren op de Noordzee en heeft met eigen ogen gezien dat deze schoonmaak nodig is.

2018-08-08T11:33:43+00:00september 29th, 2009|