Beeldmateriaal

We maken met ons project de Noordzee zichtbaar. Bijna niemand weet hoe mooi de Noordzee is en hoe divers de wrakken zijn. Daarom maken wij foto’s en films. Niet alleen op de schoonmaakdagen, maar ook op de gewone duikdagen. Cor Kuyvenhoven maakt de foto’s en Klaudie Bartelink de films. Zij hebben afgelopen zomer veel bruikbaar materiaal ontwikkeld. Dat is gelukt! Met het materiaal hebben we al veel mensen bewust kunnen maken van aanleiding van het project Duik de Noordzee schoon.

Cor Kuyvenhoven

Als onderwaterfotograaf is Cor vooral bekend van zijn foto’s van scheepswrakken op de bodem van de Noordzee. Door het gebruik van groothoek en fish eye geven zijn foto’s een goed overzicht van wat er onderwater te zien is, en benadert het de beelden die de wrakduiker tijdens zijn duik zelf voor ogen heeft. Ook bij het fotograferen van onderwaterleven, onderwaterlandschappen en modellen levert dit mooie resultaten op. Al zijn werk is te koop en hiervoor kun je terecht op zijn website. http://www.corkuyvenhoven.com/

Klaudie Bartelink

Klaudie is eigenaresse van Learning by action en levert creatieve en innovatieve onderwijskundige diensten en producten voor diverse profit en non-profit organisaties in uiteenlopende branches. In haar werk maakt ze veel gebruik van video en geeft ze workshops over de kracht van educatief videomateriaal het onderwijs. Klik hier voor de videoprojecten.

Klaudie duikt 6 jaar intensief op de Noordzee en er gaat geen duik voorbij zonder dat ze haar videocamera meeneemt. Tevens heeft ze gedoken en gefilmd in Egypte, Soedan, Malediven, Indonesie, Galapagoseilanden, Mexico, bergmeren Oostenrijk (ijsduiken), de Socorro-eilanden en Sardinië.

Klaudie heeft beelden geleverd aan diverse omroepen: de Vara (De wereld draait door en Vroege Vogels), RTV West (Duik de Noordzee schoon), Eenvandaag (veilig duiken), RTL7 (VisTV) en de KRO (De wandeling met Marco Borsato). Ook voor de film ‘Sea the truth’ van Dos Winkel. Ze heeft in haar archief HDV onderwaterbeelden van de onder andere Socorro eilanden (Mexico), Lembeh, Sardinië en de Noordzee. DV materiaal heeft ze van Egypte, Soedan, de Noordzee, Malediven, ijsduiken en de Galapagos eilanden.

Hieronder de projectgerelateerde internetproducties.

Deze film hebben we gemaakt voor ‘Duiken’ om lezers van dit magazine een indruk te geven van het project www.duikdenoordzeeschoon.nl.

Hieronder de film ‘Caught’ geproduceerd in samenwerking met EMS films en Wildlifelines. Greenpeace was de enige sponsor. We zoeken nog een extra sponsor om een lange film te maken met hetzelfde thema!

2018-08-08T11:54:18+00:00november 11th, 2009|