Doe mee met de reddingsactie kreeft!

In oktober start Rijkswaterstaat Zeeland met het versterken van de onderwateroevers bij een aantal Zeeuwse duikplaatsen. Samen met de beroepsvissers zullen sportduikers op zaterdagen 10, 17 en 24 oktober zoveel mogelijk kreeften verplaatsen bij de drie duikplaatsen waar Rijkswaterstaat aan het werk gaat: Zeelandbrug (Noordzijde), Lokkersnol (Cauwersinlaag) en Schelphoek (Oostzijde). Hiermee proberen we zoveel mogelijk te voorkomen dat de kreeften worden bedolven. Kreeftenredding 2, want vroeger reeds is er een kreeftenredding gebeurd o.l.v. François Desmet bij de afsluiting van de Oesterdam.

De beroepsvissers hebben een ontheffing voor het vangen van de kreeften tot november 2009, omdat het kreeftenseizoen normaal tot 15 juli loopt. De gevangen kreeften worden op een ander verderop gelegen visperceel weer uitgezet. Enkele beroepsvissers zijn nu al bezig met het verplaatsen van kreeften. Kijk dus niet raar op als op de drie genoemde duikplaatsen kreeftenkorven buiten het kreeftenseizoen staan. Laat deze liggen zodat de kreeften op deze locaties zoveel mogelijk worden gered.

Het is de bedoeling op onderstaande zaterdagen zoveel mogelijk kreeften te verplaatsen. De keuze van de locatie is afhankelijk van het aantal duikers dat zich aanmeldt.

De duikers krijgen dan een tijdelijke ontheffing (een zak mag dan ook meegenomen worden).

Het gaat om:
* zaterdag 10 oktober vanaf 12.30 uur (LW 14.00 uur)
* zaterdag 17 oktober vanaf 8.30 uur (LW 9.50 uur)
* zaterdag 24 oktober vanaf 12.30 uur (LW 14.00 uur)

Sportduikers met een NOB of BEFOS 2*-duikbrevet, ervaring in de Oosterschelde en een eigen duikuitrusting kunnen zich aanmelden

2009-09-29T10:13:04+00:00september 29th, 2009|