Expeditie Noordzee 2014

Van 5 tot 14 juli 2014 gaat Stichting Duik de Noordzee schoon weer op expeditie op de Noordzee. De expeditie vertrekt uit Scheveningen. We duiken in vier beoogde beschermde natuurgebieden. Via de Klaverbank varen we naar de Doggersbank. Daarna terug over de Centrale Oestergronden en het Friese Front.

De duikers van Stichting Duik de Noordzee schoon zullen hier op nieuwe wrakken en andere biologische en cultuurhistorische hot spots in belangrijke gebieden duiken. Het Wereld Natuur Fonds heeft zich ook bij de expeditie aangesloten om beoogde beschermde gebieden beter in kaart te brengen, onder de aandacht te brengen bij het Nederlandse publiek, beschermingsmaatregelen te treffen voor het gebied en proefprojecten te starten voor herstel van  schelpenbanken en wrakken met een relatief hoge ecologische waarde te beschermen.

Ook van andere organisaties stappen er deelnemers op, biologen van Bureau Waardenburg, NIOZ, Stichting ANEMOON, Gimaris en IMARES zullen onderzoek doen op de wrakken. In samenwerking met de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed zullen vrijwilligers van Stichting Duik de Noordzee Schoon de cultuurhistorische waarde van de wrakken in kaart brengen.

De resultaten van de expeditie zullen worden gepubliceerd in wetenschappelijke artikelen, via (social) media en met prachtige foto’s en filmbeelden.

Deze expeditie wordt mede mogelijk gemaakt door bijdragen van onze vrijwilligers, het WNF en de Adessium foundation.

2014-06-13T11:12:00+00:00juni 13th, 2014|