Harold Batteram

Wie: Harold Batteram

In een notendop: Ik was 17 toen ik besmet raakte met het duikvirus, dat was in 1975. Sindsdien is duiken de rode draad in m’n leven geweest en wrakduiken in het bijzonder. Binnen mijn vereniging de Gooise Onderwatersport Vereniging geef ik o.a. de wrakduikspecialisatie als NOB instructeur.

Waarom Noordzee? Wrakduiken op de Noordzee heeft een speciale aantrekkingskracht. Het kan uitdagend pittig zijn door stroming en weersomstandigheden, maar vooral ook heel mooi. De wrakken hebben allemaal hun eigen verhaal. Ze hebben hun geheimen en verassingen. Geen duik op de Noordzee is hetzelfde.

Waarom Duik de Noordzee schoon? Het is een mooi en nobel streven om de wrakken netvrij te maken. De dood en verderf die netten aanrichten is overduidelijk te zien als je de wrakken bezoekt. Daarnaast  help ik graag mee met het organiseren en plannen van de diverse Noordzee-expedities. Als oud zeezeiler heb ik veel aan navigatie en tochtplanning gedaan en deze kennis komt goed van pas bij de Duik de Noordzee schoon activiteiten.

2014-01-24T17:16:00+00:00januari 24th, 2014|