Klaas Koch

Wie: Klaas Koch, duikt sinds 1977, een jaar later duikt hij al op de Noordzee.

In een notendop: In 1989 wordt hij de eigenaar van de Zeester, een voormalig douanevaartuig. Sindsdien trekt hij de weekenden er op uit om te wrakduiken.

Waarom de Noordzee? Als kind brengt hij zijn vakanties door op Terschelling. Varen zit in het bloed. Hij heeft maar liefst vier ooms die kapitein en eigenaar zijn van kustschepen. Hij gaat zo vaak al hij kan mee en houdt van het avontuur. Sinds Klaas eigenaar is van de Zeester gaat hij met een vaste ploeg van prettig gestoorde wrakduikers (Duikteam Zeester) op zoek naar nieuwe wrakken ten Noorden van de Waddenzee. Het duikteam heeft veel maagdelijke wrakken gelokaliseerd waarmee ze regelmatig de pers en TV halen.

Waarom ‘Duik de Noordzee schoon’ Klaas doet mee aan ’Duik de Noordzee schoon’ omdat de visnetten die op de wrakken achter blijven vis blijven vangen waardoor deze onnodig sterven. Ook raken krabben, kreeften en dergelijke in de netten verstrikt. De laatste 5 jaar zitten er veelal netten van boomkor visserij op de wrakken. Er zijn weinig staand want netten (nylonnetten met grote mazen) op de wrakken ten Noorden van de eilanden omdat er bijna geen kabeljauw meer bij de wrakken zit. Duikteam Zeester wil graag een steentje bijdragen aan het leefmilieu in de Noordzee.

2013-05-27T20:30:00+00:00mei 27th, 2013|