Samenwerkende duikorganisaties2018-01-13T22:08:46+00:00

Stichting Duik de Noordzee schoon zoekt nadrukkelijk de samenwerking met duikteams door het hele land. Wij hopen dat er op termijn een netwerk van organisaties ontstaat die zich inzetten voor een schonere Noordzee. Die onderzoek doen en de scheepswrakken in beeld brengen bij het brede publiek. De volgende duikorganisaties hebben zich de laatste jaren ingezet voor de doelen van Duik de Noordzee schoon:

Get Wet Maritiem

Get Wet Maritiem verzorgt veiligheidstrainingen en bijzondere activiteiten in en op het water voor bedrijven, watersporters, duikers en vrijgezellengroepen. De schoonmaakduiken van Duik de Noordzee schoon zijn ontstaan bij Get Wet. Vanuit Get Wet worden nog steeds wrakduiken georganiseerd waarbij wrakken worden schoongemaakt en onderzocht. Ben Stiefelhagen (tevens voorzitter van Stichting Duik de Noordzee schoon) is eigenaar van Get Wet Maritiem. Hij organiseert alle activiteiten die u kunt vinden op de site. Samen met ervaren duikinstructeurs voert hij de activiteiten uit.

Duikteam Zeester

De Zeester heeft zijn thuishaven in het noorden van Nederland bij de Expozee aan het Lauwersmeer te Lauwersoog. Hier is ook een expositie over opgedoken voorwerpen met informatie over wrakken. De Zeester is van Klaas Koch, maar deze schipper/duiker kan niet alles alleen doen aan boord dus is er ook een Duikteam genaamd Zeester. Dit duikteam bestaat uit een aantal vrijwilligers die met veel passie meegaan om te duiken op de Noordzee maar ook om alle voorkomende werkzaamheden op de Zeester te verrichten en andere mensen te helpen.
Duikteam Zeester sloot zich enkele jaren terug bij ons initiatief aan en maakte in het noorden inmiddels tientallen wrakken schoon.

Duikteam Murene

Duikteam Murene sloot zich een tijdje terug aan bij ons initiatief en heeft meerdere wrakken schoongemaakt. Daarnaast zijn er verschillende teamleden van Murene meegeweest met onze expedities. Duikteam Murene is al 45 jaar het duikteam van de Zaanstreek. Een opleiding tot NOB 1*, 2*, 3* duiker of diverse specialties zoals wrakduiken, nitrox, of volgelaatsmasker: bij Murene kan het allemaal! Naast opleidingen worden er ook buitenduiken, wrakduiken op de Noordzee en vele leuke activiteiten georganiseerd.

Wrak Duik Stichting de Roompot

Wrak Duik Stichting “de Roompot” is een stichting met als doel om zoveel mogelijk informatie over wrakken in de Zeeuwse Delta beschikbaar te stellen voor het publiek en waar mogelijk ook de historische context. Hiermee hopen zij bij het grote publiek meer belangstelling te kweken voor de Nederlandse maritieme geschiedenis. Het team bestaat uit 12 ervaren duikers met een archeologische opleiding. WDSR beschikt hiervoor over het onderzoekschip “Karin Rose”, een gespecialiseerd duikteam en alle moderne apparatuur en middelen. Deze Zeeuwse duikers zetten zich sinds 2013 ook in voor Duik de Noordzee schoon. Enkele van hun teamleden gingen met ons mee op expeditie.