Overzicht van de activiteiten

Hierbij een overzicht wat er nog op het programma staat en wat er de laatste weken allemaal is gebeurd.

24 april hadden we een wrakduikspecialty voor enthousiaste, maar beginnende (Noordzee)wrakduiker. Een grote groep mensen hebben getraind om straks op de Noordzee veilig mee te kunnen duiken. Zaterdag 8 mei starten we om 09.45 uur nog zo een training. Ook zal op zaterdag 8 mei 09.45 uur nettraining/snijoefeningen voor de gevorderde Noordzeewrakduiker plaats vinden. Hier vind je vooral veel vrijwilligers terug die met Duik de Noordzee schoon mee gaan duiken, maar ook duikers die meer bedreven willen worden in het uitvoeren van taken onder water.

Afgelopen woensdag, 28 april, hebben we de tentoonstelling van DDNZS bij Sea Life Scheveningen informeel kunnen openen. In verband met de subsidie aanvraag, die nog niet binnen is, moeten we de officiële opening nog even uitstellen tot dit bedrag ontvangen is. Ongeveer 60 gasten zijn een hapje en een drankje komen halen en hebben gekeken naar onze fraaie expositie waar een wrak overwoekerd met netten en lijnen laat zien waar we mee bezig zijn. Verder hangen er prachtige foto’s van Cor en 4 grote HD schermen met prachtige Noordzee beelden van Klaudie. Kust en Zee heeft een belangrijke bijdrage geleverd. De primeur was de Noordzeefilm van 17 minuten die door Klaudie is gemaakt en nu in de grote filmzaal draait. Mocht je in de buurt zijn breng dan eens een bezoek aan Sea Life, het is de moeite waard.

Het wrakduikseisoen gaat vanaf begin juni van start, dit is na de algenbloei die nu heerst. Ik hoop de komende week de nieuwe data op de site van www.getwet.nl en www.duikdenoordzeeschoon.nl te hebben staan.

De Blue Wale kunnen we dit jaar helaas wat minder inzetten wegens hun werkzaamheden aan het windmolenpark. Op dagen dat hij hier niet nodig is gaan we korte termijn planningen met deze boot doen. Hou de site in de gaten.

We gaan dit jaar ook varen met de Miranda vanuit Scheveningen www.miracharters.nl een snelle boot waar mee we naar de verre wrakken varen met maximaal 8 duikers aan boord.

Related Links

2010-05-07T12:39:42+00:00mei 7th, 2010|