Peter van Ling

Wie: Peter van Ling, duikt sinds 1995
In een notendop: Instructeur IANTD en PADI, fanatiek Noordzee duiker met 1600 duiken op zijn naam.
Waarom de Noordzee: Mijn eerste duik in de Noordzee maakte ik in mei 1997 op de Durward met Get Wet en sinds die tijd verknocht geraakt aan het duiken in de Noordzee. De diversiteit aan wrakken, het zicht, de verschillende omstandigheden, het leven op de wrakken en de geschiedenis van de wrakken maakt het voor mij bijzonder. Elk voorjaar kijk ik weer uit wanneer de omstandigheden het toelaten om te gaan duiken. Voor mij is de Noordzee een plek waar ik mijn hobby graag uitoefen. Jaarlijks maak ik daar ruim 20 duiken.
Waarom DDNZS: De Noordzee is een uniek natuurgebied met veel bijzonder leven. De meeste mensen zien de Noordzee als een groen en donkere plas en hebben geen weet hoe mooi en uniek de Noordzee is. En hoe kan je een natuurgebied beschermen als je geen weet hebt van hoe het er onder water uitziet en wat voor leven je daar tegenkomt? DDNZS  zorgt er voor dat steeds meer mensen weten wat voor een uniek natuurgebied zich in Nederland bevindt door middel van beelden (video en foto’s) en dat dit unieke gebied het waard is om beschermt te worden. 
In de afgelopen jaren is bijna elk stukje van de Noordzee diverse malen omgeploegd door de bodemvisserij waardoor veel leven wordt vernietigd. De wrakken vormen een uitzondering en hebben door de harde ondergrond een grote aantrekkingskracht van dieren. Ook dit leven wordt bedreigd door achtergebleven visnetten, vislijnen, lood en sloop om koper. 
DDNZS zet zich door de schoonmaakacties in voor een schone en gezonde zee en draagt bij aan de bewustzijn en de waarde van de Noordzee.
2013-04-10T09:29:00+00:00april 10th, 2013|