Peter van Spronssen

Wie: Peter v Spronssen

In een notendop: In 1985 voor het eerst een duik gemaakt en vond het geweldig. Al snel alle NOB duikbrevetten op zak. Naast duiken ben ik actief buitensporter.

Waarom Noordzee: tijdens mijn eerste duik in de Noordzee dacht ik “wat is dit!” Het stroomde als een gek en een zicht van 0,0. Tweede duik geen stroom en geweldig zicht en sindsdien vind ik de Noordzee een van de mooiste plekken om te duiken. Ieder  wrak met een eigen geschiedenis. De steeds weer andere omstandigheden zoals het weer, het zicht, de stroming, het onderwaterleven en je mededuikers dat maakt  het voor mij iets om naar uit te kijken.

Waarom DDNZS: Ik denk dat steeds meer mensen beseffen dat we deze aardbol aan het vervuilen zijn. DDNZS probeert daar verandering in te brengen. Ik ben blij dat ik ook mijn steentje bij kan dragen door oude visnetten en lood uit de Noordzee te trekken. Al dat moois onderwater moeten wij toch ook aan onze kinderen kunnen laten zien.

2014-02-14T13:41:00+00:00februari 14th, 2014|