Bestuur

||Bestuur
Bestuur 2013-10-07T19:07:34+00:00

Ben Stiefelhagen

Willem Heijdeman

Rob Verboom

Robertino Mulder

Klaudie Bartelink

Floor Driessen

 

 

 

 

 

 

Een grote groep vrijwilligers en experts staat het bestuur bij. Binnen de stichting zijn onderwaterfilmers, fotografen, biologen, archeologen en andere zeer ervaren wrakduikers actief.

Voorzitter & expeditieleider Ben Stiefelhagen

Ben is initiatiefnemer van de stichting. Hij heeft 35 jaar ervaring met het organiseren van wrakduikexcursies in de Noordzee en tal van duikreizen naar verre landen en bijzondere plaatsen. Hij heeft meer dan 5000 duiken gemaakt, is instructeur trainer bij de NOB en beroepsduiker. Met zijn bedrijf Get Wet maritiem, geeft hij onder andere veiligheidstrainingen aan sportduikers en zeilers uit Nederland en andere landen. Hij vind het geweldig als je van je hobby je beroep kan maken en daarbij iets goeds kan doen voor de natuur. Zijn motto is: “De Noordzee beter achterlaten dan ik deze heb aangetroffen”.

Secretaris Willem Heijdeman

Willem is een fervent duiker, instructeur en onderwaterfotograaf. Hij geniet elke duik van de rust en schoonheid onder water, in de tropen maar vooral in Nederland. Met de Noordzee hebben we een prachtig en uniek natuurgebied in onze voortuin, iets dat nog te weinig mensen zich realiseren. Zijn deelname aan de activiteiten van Stichting Duik de Noordzee Schoon komt, naast zijn liefde voor wrakduiken, voort uit de behoefte om een bijdrage te leveren aan een bredere bewustwording en verantwoordelijkheidsgevoel ten opzichte van de Noordzee. In het dagelijkse leven is Willem werkzaam bij een groot IT bedrijf waarbij hij projecten begeleidt, met name op het gebied van migraties en communicatie.

Penningmeester Rob Verboom

Rob is een fanatiek Noordzeeduiker die in de zomer ieder weekend op de Noordzee te vinden is, als de golven het toe laten. Krabben redden, netten verzamelen en loodblokjes sprokkelen is zijn hobby. Rob is freelance projectmanager en weet het verschil tussen debit en credit.

Opleidings- & wetenschapscoördinator archeologie Robertino Mulder

Robertino is binnen het bestuur verantwoordelijk voor opleiding van vrijwilligers en het veiligheidsbeleid van de stichting. Hij is NOB duikinstructeur en sinds het prille begin bij Stichting Duik De Noordzee Schoon betrokken. Hij duikt sinds 1995, heeft 2500+ duiken gemaakt waarvan vele honderden op de Noordzee. Robertino coördineert als amateurarcheoloog de archeologische activiteiten van de stichting. Vanuit zijn beroep als applicatiebeheerder heeft hij veel kennis van computertechniek. Daarom onderhoudt Robertino onder andere onze website en zorgt hij dat andere IT zaken vloeiend functioneren.

Fondsenwerver & communicatie Klaudie Bartelink

Klaudie houdt van avontuur, natuur en in het bijzonder van de zee. Ze ontwikkelt initiatieven om de onder water natuur onder de aandacht te brengen. Ze is medeoprichter van Stichting Duik de Noordzee Schoon en Onderwaterbeelden.nl. Haar goede doelenprojecten hebben een educatief, praktisch en visueel karakter. Voor deze projecten filmt ze, produceert ze documentaires, videoclips en boeken. Alles om de onzichtbare onder water natuur aan een breed publiek zichtbaar te maken. Klaudie is in het bezit van het beroepsduikcertificaat en mag daarmee in opdracht filmen. Opdrachtgevers: alle Nederlandse omroepen, SEA LIFE Scheveningen, Diergaarde Blijdorp, Vroege Vogels TV, Greenpeace, WNF, Stichting De Noordzee, EMS films, Windmill Film, Wereld Natuur Fonds, Kunst & Wunderkammer en Stichting Natuurbeelden.

Wetenschapscoördinator biologie & ecologie Floor Driessen

Floor werkt als aquatisch ecoloog, tevens gecertificeerd beroepsduiker, bij Bureau Waardenburg. Als wetenschapscoördinator wil zij een extra focus leggen op biologisch onderzoek in de Noordzee. De koppeling tussen de ecologische status en beleid vindt zij erg interessant. Floor is al op jonge leeftijd in de onderwaterwereld verzonken geraakt en deed tijdens haar studie tot Marien biologe o.a. onderzoek naar de verspreiding van Nederlandse kwalpoliepen en de taxonomie van Polycera’s (Harlekijnslakken). Ook werkte zij aan een adviesrapport over de wenselijkheid van gasplatforms in de Noordzee, met betrekking tot de biodiversiteit. Als onderwaterfotograaf heeft Floor voornamelijk interesse in al het (kleine) leven op de zeebodem. In haar vrije tijd is ze tevens bestuurslid bij de Biologische Werkgroep (NOB) en fanatiek vrijwilliger en organisator voor verschillende monitoringsprojecten van Stichting ANEMOON.