Stichting Duik de Noordzee Schoon (DDNZS) is een organisatie zonder winstoogmerk met een ANBI status. Gestart door ervaren Noordzee wrakduikers is het initiatief de afgelopen jaren uitgegroeid tot een club waar je niet meer omheen kunt als het over het belang van de Noordzee gaat.

Wij stellen sportduikers die graag hun hobby wrakduiken willen uitoefen én een bijdrage willen leveren aan een beter leefmilieu op wrakken, in staat om actief bij te dragen aan onze doelstellingen. Daarnaast worden sportduikers door ons geïnformeerd over de cultuurhistorische en biologische aspecten van de wrakken op de bodem van de Noordzee en worden ze geïnformeerd over de gevaren van verspeeld vistuig dat massaal op deze wrakken is achtergebleven.

Een grote groep vrijwilligers en experts staat het bestuur bij, binnen de stichting zijn onderwaterfilmers, fotografen, biologen, archeologen en andere zeer ervaren wrakduikers actief.

Jaarlijks organiseren wij één of meerdere expedities naar bijzondere gebieden in de Noordzee. Naast wrakduiken maken wij hierbij ook duiken op natuurlijke riffen zoals de Klaverbank en op andere speciale locaties, die vaak nog niet eerder door duikers bezocht zijn. Het onderzoek, de films en foto’s en andere resultaten van deze tochten worden gedeeld met het brede publiek. Wij hopen hiermee te bereiken dat er meer kennis van de Noordzee komt en dat de scheepswrakken beschermd worden tegen vernieling.

Duik de Noordzee schoon is altijd op zoek naar vrijwilligers om mee te doen aan onze missie. Kun je al duiken en wil je mee helpen de Noordzee een beetje mooier te maken, geef je dan hier op. Maar ook niet-duikers die bij willen dragen aan onze activiteiten zijn van harte welkom. Denk je dat je van meerwaarde kunt zijn voor onze organisatie, geef je dan op als vrijwilliger van Duik de Noordzee schoon.

Netten

Elke expeditie worden er tonnen netten uit de Noordzee verwijderd.