Kort verslag van Ernst de Vries

Ochtend: Condor

Omdat we niet wisten wat we zouden aantreffen, was de afspraak om onderwater te besluiten of de tweede reel ook uitgerold zou worden. Het wrak bleek ‘vrij schoon’, we konden alleen wat netresten bergen. Vandaar geen tweede reel en een iets eerder beëindigde duik. Het zicht was goed zicht. Ook zagen we aardig wat kreeften.

Tussen de kenteringen moesten we de tijd doorbrengen in prachtig weer, op een vlakke zee. De horizon bestond uit een nevelachtige overgang van zee naar lucht.

Middag: SS Ara

Dit wrak ligt dichter bij de internationale vaarroute. Ook hier was het zicht goed en troffen we nogal wat kreeften. Maar nu ook rommel die van de MS Zoë afkomstig zou kunnen zijn, ingespoeld diep in het wrak: twee sier(bloem)potten, een opvouwbare regisseursstoel in foedraal, diverse aluminium met blauwe kunststofverbindingen (zelfde als in vooronderzoek augustus), fleecedekentjes, een grasvanger van een maaimachine merk Lider, en de achterzijde van een TV-apparaat. We zagen hier nog meer fleecedekentjes, spiraalmatras, bloempotten… Genoeg reden om dit wrak nogmaals te bezoeken!

Vandaag, woensdag zijn de golven te hoog om te duiken. Hopelijk verbetert dit snel.