Blog van Jack Vliegendhart.

Woensdag 12 september, de wekker stond vanochtend op 7:20, een beetje uitslapen dus. Nadat we het ontbijt naar binnen hadden gewerkt was het weer tijd voor een duik!

Omdat het gister niet mogelijk was de shotline met het ankertje er uit te krijgen doken we vandaag weer op de M.S. Christian Huygens. De meeste dagen loopt alles goed maar er zijn soms kleine dingetjes die gedaan moeten worden om de duik te kunnen plannen. Zo had vandaag mijn buddy een probleem met zijn automaat. Gelukkig had ik een reserve bij me en na wat sleutelwerk waren we klaar om aan de laatste duik te beginnen.

Onderwater weer wat netten los gesneden en in de zak gestopt die straks mee naar boven zou gaan. Daarna nog even rond gekeken en een mooie lichtblauwe zeekreeft gezien die zich in het wrak had verscholen. Wat is het wrakduiken toch mooi! Toen iedereen weer aan boord was was het tijd om het anker en de zakken op te halen. Tijd om het water in te springen dus! Dit keer zonder duikset en alleen met het duikpak aan. Daar klommen we aan boord van de rubberboot en haalde we de buit binnen. De M.S. Christian Huygens is in totaal 140 kg netten schoner geworden!!

Alles is weer aan boord en de spullen worden gespoeld. Na het spoelen had de Tom een heerlijke soep voor ons klaar gemaakt. Iets met kip aardappelen en kruiden. Dan kunnen nu echt de laatste spullen worden ingepakt en we zijn inmiddels onderweg naar Antwerpen.

Het is over de trip zit er op. Resultaat: 500 kg netten en lijnen geborgen en 3 grote bakken lood. 12 duiken, 7 wrakken waarvan 6 nieuw op de DDNZS lijst. Tijd om afscheid te nemen en terug te kijken op bijna een week duiken op mooie wrakken. Het was een erg gave ervaring! Volgend jaar weer?!