Een blog van Cor Kuyvenhoven.

Gisteren heeft Emilie van het WNF haar eerste Noordzeeduik gemaakt zoals jullie eerder gelezen hebben. Ik had gezien dat zij een panda had meegenomen net zoals vorig jaar door haar collega Chris. De panda is het symbool van het WNF en die is veelvuldig gefotografeerd door een aantal mensen hier aan boord. Er is zelfs een heel album over gemaakt op de Facebookpagina van Duik de Noordzee schoon. Maar nog nooit had de panda mee gedoken. Emilie dook onder Cyriel’s begeleiding naar het wrak. Samen met Fred Groen zwommen we achter dit buddypaar aan. Eenmaal op het wrak beland stelde ik mijn onderwatercamera in, eerst de flitserarmen uitklappen, testflitsen maken, daar gaan we! Ondertussen was Cyriel met Emilie al door gezwommen en waren Fred en ik ze even kwijt. Gelukkig is er de gidslijn dus waren ze zo weer gevonden. Hoe was het signaal voor pandabeer nu ook alweer? Gelukkig was het duidelijk wat ik wilde toen ik met camera voor haar neus hing. Emilie had weer een geslaagde duik, de panda heeft dit ook overleeft maar ziet er nu uit als een verzopen katje. Een haarföhn doet wonderen. Ben benieuwd hoe hij er morgen weer opgedroogd uit ziet.