Steun een goed doel: Koop duiklood van Duik de Noordzee schoon

Loodblokken van DDNZS

DDNZS duiklood is verkrijgbaar in verschillende maten

Als je gerecyclede loodblokken koopt met het DDNZS stempel help je Stichting Duik de Noordzee schoon met het schoonmaken van de Noordzee.  Sportvissers verliezen tijdens het vissen op de Noordzee veel vislood, omdat de lijn met daaraan het lood eenvoudig vasthaakt aan verloren visnetten of wrakdelen. DDNZS ruimt het lood op omdat de vishaak blijft doorvissen (spookvissen genoemd). Ook is lood een giftige stof, die niet in het zeemilieu thuis hoort. Naar schatting verliezen Nederlandse sportvissers jaarlijks 1 miljoen kg lood in de Noordzee.

 

 

 

Tijdens de lessen van het Zadkine college gieten studenten het lood

Tijdens de praktijklessen gieten studenten van het Zadkine College het lood

 

Het door Duik de Noordzee schoon duikers geborgen lood wordt onder veilige omstandigheden omgesmolten tot DDNZS duiklood in diverse maten en vormen. Het lood gebruik je in combinatie met een dubbelset. Je kunt het kopen op onze website en bij geselecteerde winkeliers, die je ook advies kunnen geven hierover.
Het recyclen van het lood gebeurt door studenten van het Zadkine in Rotterdam. Een bijzondere samenwerking waarbij studenten op een bijzondere manier met een oud ambacht kennismaken. Het recyclen gebeurt op een veilige milieuvriendelijke wijze. Een win-win situatie voor de sportvisser, de duiker, de stichting, de winkelier en de school.

2014-12-12T19:14:37+00:00december 12th, 2014|