Zondag 27 mei was Scheveningen niet alleen het toneel van een trainingsdag van Duik de Noordzee Schoon duikers die binnenkort op pad gaan met de twaalfde expeditie, maar het was ook de dag waarop we de eerste Vriend van de Noordzee mochten verwelkomen. Hans Bossenbroek, CEO van Luminus overhandigde de cheque aan Klaudie, op de voet gevolgd door Hein Sas, onze tweede Vriend van de Noordzee.

Wil je meer weten over de Vrienden van de Noordzee, kijk dan op de website

Lees hieronder het persbericht over deze geweldige bijdrage aan het werk van Duik de Noordzee Schoon.

Luminis is Vriend van de Noordzee

Softwarebedrijf Luminis is niet alleen de bedenker van het nieuwe concept “Vrienden van de Noordzee”, maar ook de eerste Vriend. Op 27 mei 2018 heeft Hans Bossenbroek, CEO van Luminis, de eerste cheque ter waarde van maar liefst €5000,- overhandigd aan Stichting Duik de Noordzee Schoon.

In een wereld waar maatschappelijke verantwoordelijkheid en duurzaamheid een vanzelfsprekend onderdeel zijn geworden van zaken doen, zijn de Vrienden van de Noordzee een groep bedrijven die zich verbonden voelen met de Noordzee. Door een financiële bijdrage en eventueel de inzet van haar netwerk wil Luminis meehelpen aan het gezonder maken van de Noordzee. De Noordzee kan haar eigen verhaal niet zelf vertellen. Als de Vrienden van de Noordzee dat voor haar doen, gaat zij meer leven.

“Zakendoen in de moderne wereld gaat verder dan zakelijk en verantwoord ondernemen, het vraagt ook om andere relaties en een dieper bewustzijn van de wereld om ons heen. ‘Vrienden van de Noordzee’ als netwerk van bedrijven, die door de betrokkenheid bij de wereld om ons heen, met elkaar verbonden zijn is daar een mooi voorbeeld van.” – Hans Bossenbroek

Luminis gelooft erin dat iedereen een individuele verantwoordelijkheid moet dragen voor de wereld waarin we leven. Met behulp van innovatieve projecten probeert Luminis bij te dragen aan een betere wereld. Een voorbeeld van zo’n project is het Onboard-platform dat zij ontwikkeld heeft voor de internationale scheepvaart. Dit is een platform waarmee onder andere inzicht verkregen kan worden in het brandstofgebruik van schepen. Door dit inzicht kunnen grote hoeveelheden brandstof worden bespaard. Een goed voorbeeld van een milieubewuste innovatieve oplossing. Vanuit dit streven naar een betere wereld is ook het idee ontstaan bij Luminis om Stichting Duik de Noordzee Schoon te ondersteunen en samen het initiatief Vrienden van de Noordzee te starten.