duik-de-noordzee-schoon-wint-ad-natuurprijs-video_306x306_71346-pngWe zijn inmiddels 2 seizoenen bezig met ons project. Er zijn honderden kilo’s vistuig geborgen en we hebben de actie uitgebreid naar het beschermen en onderzoeken van wrakken. Veel particulieren, marien biologen, duikers en Noordzee organisaties dragen hier inmiddels hun steentje aan bij. De Noordzee is ‘hot’. Dat is een ding dat zeker is. Het aantal publicaties over het project en de Noordzee neemt sterk toe. De wrakken in de Noordzee krijgen steeds meer de waardering die ze verdienen. Onze activiteiten zijn niet onopgemerkt gebleven en we hebben net de AD Paul Fentener van Vlissingen Natuurprijs 2010 gewonnen.

Deze prijs van 25.000 euro maakt het mogelijk om nog meer energie te steken in het beschermen van de Noordzee en netten en lijnen van de wrakken af te halen. We zijn momenteel biologisch afbreekbare lijn aan het testen en proberen de Noordzee goed zichtbaar te maken. We willen hierbij iedereen bedanken voor hun stem en de bijdrage aan ons project!

De Publieksprijs van de lezers van het AD werd uitgereikt door directeur/uitgever Eric-Paul Dijkhuizen van AD Nieuwsmedia op het kasteel Lunenburg. De naamgever van de prijs woonde hier en heeft na zijn overlijden deze prijs mogelijk gemaakt. De afgelopen vijf jaar is in het kader van de prijs een kwart miljoen euro naar natuurprojecten in Nederland gegaan. De Paul Fentener van Vlissingen AD Natuurprijs werd dit jaar voor het laatst uitgereikt.