smartphone1De officiële Vissengids App van Sportvisserij Nederland is direct een doorslaand succes. Binnen één dag staat hij in de top-10 van meest gedownloade (gratis) Apps in de App Store. Daarmee verslaat deze gloednieuwe App bijvoorbeeld de populaire Facebook App.

Met de Vissengids App kun je alle Nederlandse zoetwater- en zeevissen (in totaal zo’n 170 stuks) overzichtelijk op je mobiele telefoon of tablet bekijken. Je kunt de gids op alfabet, familie of trefwoord doorzoeken. Daarbij is het mogelijk om in een handomdraai tussen zoetwater- en zeevissen te switchen. Via diverse handige zoekopties vind je er naast mooie foto’s ook alles over herkenning, leefwijze, voedsel, gesloten tijden, hengelrecords, afmetingen en nog veel meer. De reviews van gebruikers zijn dan ook zeer lovend. Dit terwijl de officiële lancering nog moet plaatsvinden op de Visma die van 31 maart t/m 3 april plaatsvindt in Ahoy Rotterdam.

Direct duidelijkheid!

Met de Vissengids App kun je aan de waterkant eenvoudig, exact en direct checken wat voor vissoort je hebt gevangen. Met de zeer eenvoudige, maar superhandige determinatiesleutel bepaal je binnen een paar seconden precies welke vis er op je onthaakmat ligt. Is het nu een brasem of kolblei? Een kleine roofblei of alver? Schol of schar? Gul of wijting? Met de Vissengids App weet je het direct en 100% zeker! Erg handig voor bijvoorbeeld je hengelvangstregistratie.

Gratis

De Vissengids App is een aanvulling op de succesvolle veldgidsen ‘De Nederlandse zoetwatervissen’ en ‘De Nederlandse zeevissen’. Deze zijn sinds vorig jaar online beschikbaar, maar nu hebben sportvissers, duikers, biologen en andere geïnteresseerden dus ook de mogelijkheid om via hun mobiel vissoorten te bekijken en determineren. De App is in opdracht van Sportvisserij Nederland technisch ontwikkeld door The Mobile Company (makers van Apps voor onder meer de ANWB, Volkswagen, 9292ov, WNF en Bol.com). Hij is vanaf deze week gratis te downloaden via de App Store van Apple. De Android versie verschijnt binnen enkele dagen en is gratis verkrijgbaar via Android Market van Google.

Ook online en gedrukt

Voor degenen die geen iPhone, iPod, iPad of Android-toestel hebben, zijn de veldgidsen gratis online te bekijken op www.nederlandsevissen.nl. Daar bestaat ook de mogelijkheid om de gedrukte versies te bestellen in de webwinkel van Sportvisserij Nederland