Blog van Klaudie Bartelink.

Hoe kan het gaan als het weer mee zit, het vaar- en duikplan tot in detail is voorbereid en de sfeer aan boord optimaal is? Dan kun je in 3 dagen 7 duiken maken en veelbelovende resultaten boeken. De supportduikers hebben door uitstekend teamwork een kleine 1000 kg netten geborgen. En alle vingers zitten er nog aan. Op het helikopterdek staan drie volle big bags klaar om afgevoerd te worden. Er staan 4 nieuwe wrakken  op de lijst: Clarks, Vulcan Service schip, ‘l Esparadon en Anna Graebe.

Ook de biologen lopen met een grote glimlach op het gezicht rond. Niet alleen omdat  de zee zich kalm houdt en ze goed op schema lopen met de potjes, maar ook omdat de verwachtingen opnieuw zijn uitgekomen. Harry Jekkers heeft ooit een liedje geschreven met de tekst “ik hou van orkanen met mooie meisjesnamen”. Ik weet nu zeker dat het ook geldt voor de scheepswrakken in de Noordzee. De afgelopen twee jaar was de Jeannette Christina favoriet.  De Koningin Regentes waar we gisteren op hebben gedoken mag er zijn met haar mooie schoepraderen. Maar we hebben nu een nieuwe beautiful lady, de Anna Graebe. En gelukkig voor hen op Nederlands grondgebied. Vanaf dat we haar zondag bedoken hebben, zeuren Arjan en Niels iedere uur om hier op de terugweg minimaal een tweede duik te maken. Dat kan maar één ding betekenen. They fell in love. Bij deze dus een oproep aan de mensen aan wal; schakel de NOS en de kranten alvast maar in voor zaterdag. Niet alleen voor Nederland nieuwe soorten en een nieuwe Order zijn inmiddels gevonden, maar het zijn ook nog eens kleurrijke tot de verbeelding sprekende exemplaren.

Met het duikpakmerk Santi waren we al bekend op de Cdt Fourcault, maar nieuw is de ‘h’: shanti. Scheepsliederen galmen over het dek dankzij het duo Hans en Fred. En waar zingen deze heren over? Natuurlijk over de schone dames! Ik ga in deze heerlijke sfeer het persbericht voor morgen alvast voorbereiden. Kan nog net voordat Thom de lunch serveert.