Blog van Jack Vliegendhart
Vanochtend lekker uitslapen. De eerste duikmogelijkheid viel op 5 uur ‘s ochtends, maar we kregen Pim en de bemanning niet enthousiast om met ons te genieten van het krieken van de dag. De eerste duik was hierdoor om 11:30 op de Biarritz. Het wrak ligt op ongeveer 30 meter diep en is 80 meter lang. Gezonken rond 1940. De boeg van het schip was nog mooi in tact.
De tweede duik was op het Poppetjeswrak, een klipper uit 1880 en net iets groter dan de Biarritz. Het wrak heet zo omdat er een lading met poppetjes in zat. Ook dit wrak was nog redelijk goed in tact met als hoogtepunt de boeg die wel een meter of 5 boven het zand uit steekt! Wat verder op viel is dat het zicht erg goed is voor de Noordzee. De laatste duik hadden we weer 20 meter zicht wat geen uitzondering is op deze expeditie. De avond werd afgesloten met een potje kwallen vangen.
De eerste pogingen waren met een emmer en een stuk touw. Hoewel we hier een hoop lol om hadden, lukte het maar niet. Uiteindelijk lukte het met 2 spotters voor op het schip en een net gemaakt van een schoenentas aan een stok om de kwal aan de zijkant van het schip te vangen. Na de vangst werd de kwal weer terug gezet en was het tijd om naar bed te gaan.
Morgenochtend is de eerste duik om 6 uur dus we moeten er vroeg uit.