Ben Stiefelhagen en Klaudie Bartelink hebben met behulp van een handvol anderen dit project opgezet. Beiden duiken ze al jaren op de Noordzee en hebben ze talloze keren al onderwater leven uit benarde posities gehaald. Ben organiseert al jaren duiken op de Noordzee en sinds enkele jaren zijn ze begonnen met het inplannen van specifieke schoonmaakdagen op de Noordzee. Doordat er recent steeds meer aandacht is voor de oceanen geven Klaudie en Ben in het voorjaar en de zomer van 2009 een flinke boost aan de schoonmaakacties door een intensieve samenwerking te zoeken met anderen en sponsors aan te trekken.

Ben is eigenaar van Get Wet Maritiem en organiseert al 20 jaar wrakduikexcursies op de Noordzee en standaard wordt in iedere briefing  door hem uitgelegd hoe de duikers eenvoudig met een mes krabben en andere dieren los kunnen maken uit de netten of lijnen. Op de speciale schoonmaakdagen wordt met een ervaren duikteam zoveel mogelijk netten en lijnen verwijderd, in zakken gedaan en met hefballons naar de oppervlakte gebracht. Get Wet Maritiem verzorgt naast deze wrakduikexcursies ook veiligheidstrainingen en bijzondere activiteiten in en op het water voor bedrijven, watersporters, duikers en vrijgezellengroepen.

Klaudie is eigenaar van Learning by action en levert creatieve en innovatieve onderwijskundige diensten en producten voor diverse profit en non-profit organisaties in uiteenlopende branches. Samen met Ben is ze betrokken bij verschillende activiteiten en reist ze ook nog enkele maanden per jaar naar uitdagende plekken op deze aarde. Klaudie duikt 6 jaar op de Noordzee en er gaat geen duik voorbij zonder dat ze haar videocamera meeneemt. Naast dat ze mooie beelden maakt onderwater is ze ook bedreven om deze beelden in een verhaal te gieten. Klik hier als je geïnteresseerd bent in haar onderwaterfilm activiteiten.